اجاق گازهای خوراک پزی
اجاق گازهای غذا پزی از سایر وسایل انرژی بر خانگی است . این وسیله مقدار قابل توجهی انرژی گاز را مصرف می‌کند. فلذا کل بانوان ارجمند باید در استفاده بهتر از این وسیله کوشش کنند. در ضمن در هنگام طبخ غذا با اجاق خوراک پزی نکته های پایین را در عقیده بگیرند. 
 
نکته های مهم: 
سینی زیر اخگر های خوراکپزی را تمیز نگه دارید؛ زیرا سینی تمیز گرما را به سمت ظرف منعکس می‌کند . سینی ناپاک و سیاه؛ گرمای زیادی را جذب می‌کند. 

همواره اخگر توزیع کن اجاق را تمیز نگه دارید.
 
رنگ شعله اجاق غذا پزی ؛ باید آبی باشد . اگر شعله زرد باشد به معنی آن است که گاز خوب نمی سوزد. در این صورت باید با کمپانی گاز تماس بگیرید الی انگیزه آن را رسیدگی کنند.

در فر اجاق گاز را برای رویت پخت غذا زیاد مفتوح نکنید؛ زیرا هر بار که در را مفتوح می‌کنید؛ مقدار قابل توجهی حرارت از آن بیرون می‌شود و مدت سررسید طبخ طولانی می‌شود.

متناسب بودن سطح ظرف با سطح اخگر ای که استفاده می‌کنید ؛ نشانه قابل ملاحظه ای در تفریق مصرف انرژی دارد. مثلاً قرار دادن یک قابلمه ۱۵ سانتی متری روی یک شعله ۲ سانتی متری ؛ بیش از ۴۰ درصد گرمای تولیدی اخگر را به هدر می‌دهد.

برای پختن غذا می‌توانید از دیگهای زودپز استفاده کنید. این دیگها با برپایی بخار و خفقان برآمده از آن ؛ پخت و پز را در دمای بالاتری انجام می‌دهند و در نتیجه مصرف انرژی به طور قابل ملاحظه ای مختصر می‌شود.

برای طبخ آش و سوپ که به مدت سررسید طولانی احتیاج دارند؛ استفاده از دیگهای آرام پز ؛ سبب صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد.  
 

نکاتی در مورد اجاق برقی :
 در کشور ما گاز طبیعی به میزان فراوان وجود دارد؛ تمام تلاشها معطوف آن بوده است که لوله کشی گاز تا کران امکان مصرف شوفاژ و طباخ خانه را تأمین کند. فلذا با هستی گاز نباید از اجاق برقی کاربرد کرد در دیگر مناطق نیز در صورت امکان بهتر است که از اجاق گازهای کپسولی و یا مایکروویو کاربرد شود که خرج و مصرف بسیار اقلیت دارند. با این همه در صورت به کارگیری اجاق برقی به نکات زیر پروا کنید. نکات ضروری - الی کران امکان کوشش کنید از مایکروویو به جای اجاق برقی بهره‌گیری کنید. این اجاقها با استفاده از ریزموجها؛ امواج یا بسامد بالای رادیویی را منتشر می نمایند. این امواج از سطح مواد غذایی نفوذ می کنند و مولکولهای آب تو آن را به جنبش در می آورند. مصرف انرژی و موعد پخت کاهش می یابد نظر به اینکه گرمای کمتری در طباخ خانه تولید می شود در هزینه تهویه تابستان نیز صرفه جویی می شود.

- اندازه ظرفهای آشپزی ( ماهیتابه ؛ قابلمه و .) با اندازه المنت یکتا باشد.

- الی حد امکان از درجه های بالای اجاق بهره‌گیری نکنید.

- چند دقیقه قبل از اتمام طباخی دستگاه را خاموش نمایید الی از حرارت مانده در المنت حداکثر استفاده بشود.

- استفاده از دیگهای زودپز در این موارد زیاد سودمند است زیرا مصرف انرژی را تفریق می دهند.

- هنگام استفاده از دستگاههای ماکروویو سطح داخلی آن را دائم تمیز نگه دارید و اغلب می توانید غذاها را در همان ظروف پذیرایی بپزید. این امر سبب صرفه جویی در وقت و آب گرم لازم برای شستن ظروف غذا می شود.

- تمیز کردن منظم اجاق و فر از مصرف آنها می کاهد و به عمر آنها می افزاید.

- پیش از پختن غذاهای یخ زده را در محلی پیمان دهید الی یخ آنها آب شود و موعد کله پزی کاهش یابد.

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها